На Львівщині чекають від СБУ реакції на антиукраїнський мітинг у Польщі

На Львівщині чекають від СБУ реакції на антиукраїнський мітинг у Польщі

Укрінформ
Депутати Львівської обласної ради звернулися до Служби безпеки України із закликом відреагувати на антиукраїнські виступи біля Посольства України в Варшаві.

Про це проінформував прес-центр Львівської обласної ради.

Львівська облрада висловлює своє обурення подіями у Варшаві, які відбулися 19 березня. Тоді біля Посольства України група радикалів з символікою польських організацій спалила портрети Степана Бандери і Романа Шухевича.

"Особливо цинічним виглядає те, що зазначені дії відбулися за участю депутата Сейму Республіки Польща Роберта Вінницького, який вчинив наругу над символом національно-визвольної боротьби України - червоно-чорним прапором і розтоптав його перед камерами", - йдеться в заяві.

Читайте також: МЗС відреагувало на антиукраїнську акцію у Варшаві

Зазначається, що відповідне звернення підтримали під час сесії.

"Враховуючи це, ми, депутати Львівської обласної ради, вимагаємо від Міністерства закордонних справ України та СБУ негайної і жорстокої реакції. Зокрема, вважаємо за необхідне оголосити згаданого депутата Сейму Республіки Польща персоною, не бажаню для перебування в Україні", - повідомляється в тексті звернення.

Нагадаємо: у понеділок польські націоналісти спалили портрети Степана Бандери та Романа Шухевича, а посол польського Сейму поклав на землю червоно-чорний прапор та став на нього, назвавши "бандерівською ганчіркою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-