Ярмарок вакансій у Чернігові представив понад 80 позицій у 12 ОТГ

Ярмарок вакансій у Чернігові представив понад 80 позицій у 12 ОТГ

Децентралізація
Укрінформ
Перший ярмарок вакансій ОТГ Чернігівщини презентував шукачам роботи і, в першу чергу, студентам-випускникам місцевих вишів, понад 80 посад у 12 громадах області.

Захід пройшов 20 березня за ініціативи Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час спілкування з представниками громад у форматі "Світове кафе" молодь змогла більше дізнатися про роботу в органах місцевого самоврядування в умовах децентралізації, знайти відповіді на інші свої запитання.

"За кілька днів у 12 громадах ми зібрали понад 80 пропозицій роботи і сьогодні відкрили майданчик, на якому звели представників громад і шукачів роботи - студентство, запропонували їм новий формат спілкування", - сказала на брифінгу радник з питань комунікацій Чернігівського ЦРМС Оксана Стельмах.

/ Фото: Кошмал Віктор, Укрінформ

Загальну картину кадрового дефіциту об’єднаних територіальних громадах області окреслив радник з питань регіонального розвитку ЦРМС Володимир Бойко. Він поінформував, що громади області потребують, насамперед, проектних менеджерів - фахівців, навчених залучати інвестиційні ресурси. Не вистачає також фахових юристів, землевпорядників, економістів та інших спеціалістів, здатних і готових працювати "в нових реаліях, новими методами і зі свіжим поглядом".

Читайте також: Волинські громади вчилися розробляти та реалізовувати проекти розвитку

Присутні представники чотирьох ОТГ вже конкретніше зупинилися на своїх кадрових проблемах, презентували вакансії та озвучили вимоги до претендентів на посади. Останні були в усіх практично однакові: громадам потрібні люди, які готові вчитися і працювати по-новому, інноваційно.

"У нас вимога одна: здатність вчитися, не сидіти на місці, рухатися вперед. Бо те, чому вас сьогодні навчили, завтра вже може не знадобитися", - зазначила секретар Сосницької селищної ради Світлана Пастушенко.

Вона також наголосила, що посади в ОТГ не купуються, оскільки куплене не дасть віддачі.

Що стосується заробітних плат та забезпечення фахівців житлом, то тут у різних громадах по-різному, залежно від їх дохідності. Хоча офіційна зарплата в усіх однакова - 5-8 тис. грн. З житлом теж усі ОТГ готові допомогти.

"Не бійтеся переїжджати. Молодь не має роз’їжджатися по світу, ми маємо створити щось тут, удома", - закликав студентів 24-річний перший заступник Батуринського міського голови Валентин Потеруха.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-