Вінницька фірма підтримувала платіжну систему на окупованих територіях — СБУ

Вінницька фірма підтримувала платіжну систему на окупованих територіях — СБУ

Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України блокували фінансові операції з тимчасово окупованими територіями.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

«У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці встановили, що одна з вінницьких комерційних структур забезпечує приймання платежів з РОS-терміналів, які функціонують у так званих Д/ЛНР та тимчасово анексованому Криму, а також з інтернет-ресурсів небанківських фінустанов. Співробітники СБ України задокументували, що ділки здійснюють безпосередню технічну підтримку та обслуговування серверів, задіяних у протиправній діяльності. Вони, зокрема, забезпечували прикриття незаконного механізму через використання процесінгової системи як технологічної прокладки між терміналами тіньового ринку послуг та іншим процесінговим сервісом», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Водка, сєпар, дві гранати": в штабі АТО розповіли про інцидент у бойовиків

Зазначається, що під час санкціонованих судом обшуків у офісних приміщеннях комерсантів правоохоронці вилучили документацію з доказами нелегальної діяльності платіжної системи, жорсткі диски, ноутбуки, комп'ютери, на яких може міститися інформація в електронному вигляді, яка підтверджуватиме функціонування вказаної платіжної системи на території, підконтрольній терористичним організаціям «Д/ЛНР».

Підкреслимо, що під час обшуку співробітники СБУ для недопущення блокування роботи підприємства не здійснювали відключення та вилучення серверів. Уся комп'ютерна техніка, не задіяна у проведенні фінансових оборудок, після відповідної перевірки у максимально стислі терміни буде повернена власникам.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 200, ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 205, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 258-5, ч. 2 ст. 258-5, ч. 3 ст. 258-5, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-