ОТГ на Черкащині отримають 7,3 мільйона від ЄС на розвиток туризму

ОТГ на Черкащині отримають 7,3 мільйона від ЄС на розвиток туризму

Децентралізація
Укрінформ
Проект із облаштування туристичного об’єкту "Тясминський каньйон" у Кам’янці Черкаської області переміг у конкурсі проектів регіонального розвитку та отримає 7,3 млн грн з коштів держбюджету, отриманих від ЄС.

Про це Укрінформу повідомили у Черкаському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

"Черкащина - один із найбільш історично цікавих та туристично привабливих регіонів України, поки що дуже обділений туристичною увагою. Тут формувалася історія козаччини, відбувалися визначні події, пов’язані з боротьбою за українську незалежність. Князівська доба також не пройшла повз – частина населених пунктів Черкащини були форпостом ще Київської Русі. Тому хочеться вірити, що проект Тясминського каньйону стане першим позитивним прикладом для масштабного розвитку цього напряму на Черкащині", - заявив радник з питань регіонального розвитку Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування Григорій Перерва. 

Він висловив переконання, що можливості, які відкриваються перед місцевими ОТГ, та амбітність їхніх керівників "сприятимуть подальшій розбудові туристичної сфери та зростанню благополуччя мешканців".

Міський голова Кам’янки Володимир Тірон зазначив, що до кінця 2018 року планується завершити усі роботи із благоустрою об’єкту, "завдяки якому наше місто зможе приваблювати туристів з усього світу".

Проект передбачає модернізацію Кам'янського державного історико-культурного заповідника та Кам'янського державного літературно меморіального музею Олександра Пушкіна та Петра Чайковського - на їхній базі будуть створені туристичні маршрути Тясминським каньйоном. Також передбачається створення під'їздів та підходів до Тясминського каньйону, облаштування 3-х джерел, прибережної зони, пішохідних доріжок, оглядових майданчиків, сходів, місць для купання та відпочинку. 

Внаслідок реалізації проекту Кам'янська громада отримає нові робочі місця, нові надходження до бюджету та нові можливості для розвитку. Згідно з планами, після виходу проекту на планову потужність, туристичний потік до ОТГ (та регіону загалом) зросте до 3-15 тисяч туристів за сезон. Прогнозоване річне збільшення надходження до бюджетів всіх рівнів – 5 млн грн, у тому числі до місцевого - 3 млн грн, державного - 2 млн грн. 

Читайте також: Межівська ОТГ: найвіддаленіша на Дніпропетровщині, яка мріє бути першою

Переможний проект став результатом партнерства департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА, Черкаського ЦРМС, Черкаської агенції регіонального розвитку та Кам’янської об’єднаної територіальної громади.

Фото Черкаського ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-