Поліція затримала банду, яка грабувала елітні маєтки у двох областях

Поліція затримала банду, яка грабувала елітні маєтки у двох областях

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали в Чернігівській області злочинне угруповання, члени якого тривалий час обкрадали елітні маєтки та дачні будинки на Чернігівщині та Київщині.

Про це інформує сектор комунікації поліції Чернігівської області.

"Оперативники кримінальної поліції Чернігівщини тривалий час документували злочинну діяльність банди, яка неабияк дошкуляла жителям області. Лише за останні кілька місяців зловмисникам вдалося обчистили десятки заміських будинків. Брали найцінніше, чим завдали значних матеріальних збитків. Поліцейські зібрали достатню доказову базу, після чого провели блискуче затримання підозрюваних у Козелецькому районі саме в момент чергової спроби вивезення цінних речей з елітного маєтку", - йдеться у повідомленні.

В ході обшуків вдома у затриманих поліція вилучила понад дві сотні викрадених речей, які вони не встигли реалізувати. Зокрема, серед знайдених у членів злочинної групи речей - квадроцикли, човнові двигуни, снігоприбиральна техніка, високоякісний електроінструмент провідних світових марок, плазмові телевізори, оргтехніка та інші цінні речі.

Зазначається, що для того, щоб вивезти все майно, правоохоронцям знадобилося кілька вантажівок. Окрім цього, поліція виявила у чоловіків майже дві тисячі набоїв різних калібрів до автоматичної зброї.

Читайте також: Поліцейські затримала банду, що викрадала банківські термінали

Уточнюється, що до злочинної групи входили п'ятеро раніше судимих громадян – жителів Чернігова та області. "В ході оперативної та слідчої роботи було встановлено, що затримана група є лише частиною значно чисельнішої злодійської зграї, яка упродовж понад двох років проникала у дачні будинки в двох сусідніх областях", - зазначили в поліції, додавши, що вже встановлено причетність викритої злочинної групи до понад двох десятків подібних злочинів.

На Чернігівщині затримали банду грабіжників елітних маєтків

За фактом кожного зі злочинів відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення або сховище), що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Рішенням суду підозрюваних заарештовано. Проводиться досудове розслідування.

Фото: cn.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-