У Львові переселенці із Криму виступили проти “виборів” на півострові

У Львові переселенці із Криму виступили проти “виборів” на півострові

Укрінформ
Вимушені переселенці із Криму сказали у Львові «Ні!» виборам президента Росії на півострові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні в Криму чиниться черговий злочин Кремля. І ми всі є його свідками. Злочин, наслідком якого стане міжнародний суд та міжнародний трибунал. Те, що ми сьогодні зібрались тут, ще на один крок наближає нас до перемоги»,- зазначив на мітингу капітан ІІ рангу запасу військово-морських сил України, заступник голови Спілки офіцерів України в Севастополі, громадський діяч та актор Тимур Баротов.

Його думку підтримав колишній політв’язень, радник Міністра закордонних справ України, юрист Юрій Яценко.

«Події у Криму пов’язані з моєю особистою історією. Коли Росія окупувала Крим, прямо із номера готелю мене забрали спецслужби окупанта лише за те, що я був активістом Майдану. Я був першим українським політв’язнем. Рік катувань, карцерів, камери-одиночки, камери із психічнохворими людьми, - але сьогодні я з вами. Чим  швидше ми зрозуміємо, що потрібно діяти раціонально, тим швидше ми врятуємо себе. Ми мусимо розуміти, що гібридна війна – це не лише військові дії, це інформаційна війна. Наше з вами завдання – донести до міжнародної спільноти правду. Україна про Крим не забула. Це наша невід’ємна частина»,- зазначив Яценко.

Читайте також: У Харкові до російського консульства принесли труну з “Путіним”

На віче, попри хуртовину і мороз, прийшли сотні людей. Розгорнувши синьо-жовте полотнище, вони скандували «Путіна геть із Криму!» та  «Ні російським виборам у Криму!».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-