Марш захисників нації пройшов до Дня добровольця у Дніпрі

Марш захисників нації пройшов до Дня добровольця у Дніпрі

Фото
Укрінформ
У Дніпрі у суботу, 17 березня, пройшов Марш захисників нації, приурочений до державного свята - Дня добровольця та першого бою проти проросійських колаборантів у Харкові на вулиці Римарській.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми зібралися, аби показати незламну силу українських воїнів. Кожен з нас з 2014 року долучився до захисту України. Це день воїнів, добровольців та волонтерів», - сказав голова Дніпропетровської партійної організації ПП "Національний корпус" Денис Котенко.

Кілька сотень жителів Дніпропетровщини зібрались біля Музею АТО й рушили головним проспектом ім. Д. Яворницького до обласної держадміністрації, де провели мітинг, вшанували полеглих українських воїнів та прочитали молитву.

Вулицями Дніпра пройшов "Марш захисників нації" / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

За словами організаторів заходу, саме в цей день формування, яке пізніше називали «чорні чоловічки», дало жорстку відсіч сепаратизму у Харкові та не дали створити так звану "Харківську народну республіку".

Учасники відзначали, що дуже важливо в нинішніх умовах проводити такі заходи, «щоб люди не забували, хто саме зберіг країну в 2014 році».

Читайте також: До Дня добровольця презентували проект "Україна - форпост Європи"

Як повідомлялося, 14 березня Україна відзначає День добровольця. Цей день установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-