У Закарпатській ОДА розказали про посилені заходи безпеки

У Закарпатській ОДА розказали про посилені заходи безпеки

Укрінформ
Уже тиждень силові структури Закарпатської області працюють в посиленому режимі у містах Хуст, Берегове та Ужгород, також на в’їздах в область на чотирьох перевалах посилені пости поліції. 

Такі дії викликані святкуванням історичних річниць Карпатської України та Угорської революції, повідомив  в коментарі кореспонденту Укрінформу речник голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля Ярослав Галас.

"Силові структури краю уже тиждень працюють в посиленому режимі, наразі ми упевнені, що дні святкування річниць Карпатської України та Угорської революції область переживе без гучних провокацій. Так, у містах Хуст, Берегове та Ужгород, де у ці дні проходять урочистості та громадські акції щодо цих річниць, посилено працює поліція та СБУ. Також посилені пости на в’їздах в область на чотирьох перевалах. Приділено увагу охороні могил карпатських січовиків на Хустщині, також – угорській стелі та похованню січовиків на Верецькому перевалі", - розповів Галас.

Разом із тим, за його словами, особлива увага приділяється завтрашній акції закарпатських правих – 17 березня в Ужгороді має відбутися смолоскипна хода ГО «Карпатська Січ» на честь героїв Карпатської України.

«Наразі немає підстав не проводити таку ходу, навіть зважаючи на те, що ситуація в області дуже напружена. Закарпатські праві довели минулого року, що можуть бути толерантними у своєму волевиявленні – їхня акція минулого року пройшла без закидів у сторону угорців», - каже Галас.

Як повідомляла закарпатська поліція, учора на перевалі було затримано групу молодиків зі зброєю – вони кількома автівками направлялися на Закарпаття.

Сьогодні вночі в Берегові невідомі пошкодили машини з номерами іноземної реєстрації – угорської. Хуліганська акція відбулася в одному зі спальних районів міста.

Читайте також: Клімкін закликає силовиків пильнувати Закарпаття, аби уникнути провокацій РФ

Як повідомляв Укрінформ, цими днями на Закарпатті відзначають 79-у річницю створення Карпатської України, 15 березня в області оголошено вихідним днем. Карпатська Україна існувала як незалежна українська держава з 15 березня до кінця травня 1939 року. З березня того ж року Угорщина, за підтримкою Третього Рейху розпочала війну проти Карпатської України.

Також цими днями в Угорщині, а відтак і на Закарпатті, де проживає багато угорців, відзначають 170-у річницю Угорської революції та національно-визвольної війни 1848-1849 років. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-