Кількість районів без ОТГ зменшилася зі 152 до 132

Кількість районів без ОТГ зменшилася зі 152 до 132

Децентралізація
Укрінформ
Протягом місяця кількість районів в Україні, де не створено жодної об’єднаної територіальної громади, зменшилася зі 152 до 132. 

Про це свідчать дані Моніторингу процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування, який щомісяця здійснює Мінрегіон, повідомляє портал “Децентралізація”.

“Мінус двадцять! Кількість районів в Україні, де не створено жодної об’єднаної територіальної громади, зменшується. Якщо в минулому місяці таких районів налічувалося 152, то сьогодні їх кількість складає 132”, - йдеться у повідомленні.

При цьому, на один район стало більше серед тих, території яких повністю покриті об’єднаними територіальними громадами  - тепер є таких 16 районів. 

Районів, території яких покриті об’єднаними територіальними громадами від 50% до 99%, налічується 112, від 1% до 49% - 207.

Читайте також: Уряд визнав спроможними ще 179 тергромад - Зубко

Лише по одному району, де не утворено жодної ОТГ, залишилося у Волинській, Дніпропетровській, Тернопільській, Чернівецькій та Чернігівській областях, а найбільш пасивні райони в Київській (14) та Харківській областях (16).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-