У Межовій відкрили сучасний Центр надання адміністративних послуг

У Межовій відкрили сучасний Центр надання адміністративних послуг

Децентралізація
Укрінформ
У найбільш віддаленій від обласного центру Межівській об'єднаній тергромаді Дніпропетровської області за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрився новий ЦНАП та його мобільне відділення.

Захід, учасниками якого стали керівники обласної та місцевої влади, представники Програми, місцеві жителі та гості - спеціалісти та представники ОТГ з Чернівецької області, що прибули вивчити досвід дніпропетровців, відбувся у четвер, 15 березня,  повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відкриття Центру надання адміністративних послуг - нова сторінка у житті нашої громади. З відкриттям ЦНАПу ми хотіли змінити психологію підходів надання адмінпослуг. Сьогодні громади мають йти до людей з цими послугами. Для цього ми створили всі умови: ЦНАП обладнаний найсучаснішим обладнанням, яке допоможе вчасно і якісно надати послуги. Ми робили всі зусилля, аби дійти до кожного громадянина, адже наша ОТГ дуже велика - має 30 населених пунктів і до окремих понад 30 км, тому ми придбали мобільний кейс», - сказав Межівський селищний голова Володимир Зражевський.

Начальник управління з питань розвитку адміністративних послуг Департаменту економічного розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації Альона Лічманенко підкреслила той факт, що Межівська територіальна громада одним з першочергових інфраструктурних об'єктів відкриває новий Центр надання адмінпослуг.

«Це 10-й - ювілейний ЦНАП, який відкривається в територіальних об'єднаних громадах, і 57-й офіс ЦНАП в області. Хочу сказати, що це перша громада на Дніпропетровщині, яка відкриває ЦНАП у рекордні строки - 4 місяці. Хочу побажати, щоб придбаний вами мобільний кейс працював для задоволення потреб ваших громадян», - сказала Лічманенко.

ЦНАП Межівської ОТГ надаватиме 145 адміністративних послуг, найбільш необхідних для жителів громади. В центрі буде створено 9 робочих місць, де працюватимуть фахівці, які пройшли навчання за спеціальною програмою.  У приміщенні ЦНАП з допомогою Дніпропетровської ОДА також облаштовано куточок бук-кросингу.

Межівська громада утворилася 29 жовтня 2017 року. Громада межує з Донецькою областю, тому першою відчула негативні наслідки АТО. Нещодавно тут відкрили пам'ятник учасникам АТО.

Читайте також: Монетизація пільг: обмежень у "30 поїздок на місяць" не було - Розенко

Як повідомлялося, в рамках початкової фази з покращення якості надання адмінпослуг Програми «U-LEAD з Європою» заплановане відкриття 26 ЦНАПів в ОТГ України. Найкращі практики, які зараз напрацьовуються та впроваджуються в пілотних громадах, будуть застосовані до всіх ЦНАП, що відкриються чи покращать роботу в рамках наступної фази. Це приблизно 600 центрів до кінця 2020 року.

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-