На Волині злочинці вкрали з нафтопроводу пального на 4 мільйони

На Волині злочинці вкрали з нафтопроводу пального на 4 мільйони

Укрінформ
На Волині викрито міжрегіональну організовану групу злочинців, які за кілька тижнів викрали із нафтопроводу пального загальною вартістю понад 4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

"Прокуратурою Волинської області спільно із Управлінням захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області, за сприяння охоронної організації, у результаті проведення комплексу слідчих (розшукових) дій, у тому числі негласних, викрито міжрегіональну організовану озброєну групу, до складу якої входили близько 25 осіб, що спеціалізувались на крадіжках нафтопродуктів у особливо великих розмірах на території Волинської та Львівської областей", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували в прокуратурі, правопорушники здійснили несанкціоноване втручання (так звану "врізку") у магістральний нафтопровід компанії "Прикарпатзахідтранс", звідки упродовж останніх трьох тижнів викрали 163 тонни дизельного пального, заподіявши збитки на загальну суму 4 млн 140 тис. грн.

Успішно вчинивши цю крадіжку, 14 березня 2018 року група розширила свою протиправну діяльність та з метою заволодіння нафтопродуктами на території Львівської області здійснювала "врізку" у найбільшу в світі систему магістральних нафтопроводів "Дружба". 

На цьому етапі злочинна діяльність групи була припинена.

Читайте також: Розтрата на Львівському бронетанковому: завершилося досудове розслідування

Загалом до операції із викриття правопорушників упродовж 14-15 березня одночасно залучено 120 правоохоронців, проведено 42 обшуки, виявлено та вилучено 3 одиниці зброї, у тому числі автомат та кулемет, викрадене пальне в об'ємі 60 тонн, готівкові кошти, коштовності, затримано 15 осіб.

Попередньо дії зловмисників кваліфіковані як вчинені організованою групою крадіжки в особливо великих розмірах та пошкодження магістральних нафтопроводів (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 292 КК України).

Тривають невідкладні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-