У Харкові шукають вандалів, які намалювали свастику на пам'ятнику УПА

У Харкові шукають вандалів, які намалювали свастику на пам'ятнику УПА

Укрінформ
Поліція встановлює осіб, які намалювали свастику на пам'ятному камені на честь воїнів УПА, встановленому в Молодіжному парку в центральній частині Харкова.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції в Харківській області.

"Інформація про пошкодження пам'ятника надійшла в Київський райвідділ поліції Харкова напередодні о 19:00. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Київського відділу. Факт встановлено. Інформація про подію зареєстровано в Журналі єдиного обліку правопорушень", - зазначили у відділі.

Вирішується питання, додали у відділі, про кваліфікацію цієї події.

Водночас, координатор харківського Євромайдану журналіст Володимир Чистилін написав у мережі: "Російські фашисти знущаються з харківської поліції. У черговий раз (третій за три тижні) під вікнами Київського райвідділу поліції здійснено акт вандалізму: намальовано свастику на пам'ятному знаку воїнам УПА. Співробітниця поліції, яка передзвонила, запитала тільки, якою фарбою цього разу".

Як повідомляв раніше Укрінформ, 5 березня невідомі облили червоною фарбою пам'ятник загиблим воїнам УПА, встановлений патріотами в Молодіжному парку в центральній частині Харкова вперше в Україні ще в 1992 році. Поліція кваліфікувала НП як хуліганство.

14 лютого невідомі розфарбували червоною і білою фарбою цей же пам'ятник воїнам УПА.

Вночі 20 грудня 2006 року пам'ятний знак на честь воїнів УПА у Молодіжному парку Харкова було звалено невідомими. Відповідальність за подію узяла на себе Євразійська спілка молоді.

Вночі 26 квітня 2013 року пам'ятний знак на честь воїнів УПА знесли і вивезли невідомі особи.

5 лютого 2014 року невідомі знищили металевий хрест, встановлений активістами на місці пам'ятного знаку.

9 грудня 2014 року невідомі підірвали відновлений меморіальний знак.

Читайте також: На Хрещатику вандали пошкодили виставку “Українська революція 1917-1921”

20 вересня 2015 року завершився перший етап реконструкції меморіальної плити з чорного граніту на честь воїнів УПА в Молодіжному парку в Харкові, на що витрачено понад 6 тис. грн з коштів, зібраних активістами проукраїнських організацій.

Пам'ятний знак є традиційним місцем проведення патріотичних заходів з нагоди видатних подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-