Розенко не бачить підстав для введення місії ОБСЄ на Закарпаття

Розенко не бачить підстав для введення місії ОБСЄ на Закарпаття

Укрінформ
Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що жодних підстав для запровадження якогось особливого режиму для України, зокрема щодо мовного питання, немає.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Україна як демократична держава не боїться жодних моніторингів. Але, чесно кажучи, жодних підстав для запровадження якогось особливого режиму для України, зокрема в мовному питанні, я особисто не бачу. Немає жодних загроз мовам національних менших ні з боку українського законодавства, ні з боку центральної влади, ні місцевих органів влади. Немає жодних підстав говорити про те, що йде якесь звуження функціонування мов національних меншин чи то в контексті закриття шкіл, чи то дитячих садочків. Навпаки, ми можемо ставити питання: скільки в тій же, скажімо, Угорщині є українських шкіл? Думаю, що таких прикладів буде дуже мало", - заявив Розенко.

За словами віце-прем’єр-міністра, антиукраїнські заяви деяких сусідніх країн, зокрема Угорщини, пов'язані з їхньою внутрішньополітичною боротьбою, а також з гібридною війною Росії.

Читайте також: У місії ОБСЄ пояснили, як саме моніторять Закарпаття

"Ми чудово розуміємо, що є причиною антиукраїнської істерії у деяких країнах світу - це і внутрішня політична боротьба в цих країнах, і гібридна війна, яку Росія веде проти України на всіх напрямках, в тому числі і на мовному, в тому числі і через інші країни", - наголосив він, додавши, що у формування негативного ставлення європейців до України Росія вкладає величезні кошти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-