У Запоріжжі керівників ОТГ навчали методам створення ефективної системи освіти

У Запоріжжі керівників ОТГ навчали методам створення ефективної системи освіти

Децентралізація
Укрінформ
У Запоріжжі керівники об'єднаних тергромад ознайомилися з методами формування ефективної системи освіти в ОТГ, нюансами законодавства і можливостями, які надає процес децентралізації.

Семінар-тренінг «Децентралізація управління освітою» для представників ОТГ організував 12 березня Запорізький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» і Мінрегіону України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Запоріжжі керівників ОТГ навчали методам створення ефективної системи освіти. Фото Дмитра Смольєнка / Укрінформ

«Департамент освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, який бачить своє завдання в інформаційній та методичній підтримці розвитку системи освіти ОТГ, сформував тренерську групу з числа керівників громад, їх заступників, директорів опорних шкіл, які вже мають успішний досвід вирішення різних питань управління системою освіти. Саме цим конкретним практичним рішенням і шляхам побудови ефективної системи освіти присвячений сьогоднішній семінар», - розповіла директор департаменту освіти і науки Запорізької ОДА і один з основних тренерів семінару Тетяна Озерова.

За її словами, при побудові системи освіти представники ОТГ повинні враховувати, що вона повинна бути невід'ємною частиною стратегічного розвитку громади, закласти її фінансування. Так,  Приморська ОТГ, що пішла саме таким шляхом, на сьогоднішній день по формулі розподілу освітньої субвенції отримала додатково 1,6 млн грн.

Крім фінансових аспектів децентралізації системи освіти велику увагу в ході семінару було приділено необхідності і можливостям забезпечення доступною, якісною освітою дітей з особливими потребами, а також можливостям підвищення рівня освіти, що надається дітям в сільській місцевості.

Читайте також: Фахівці на Буковині навчають колег з інших регіонів писати план розвитку ОТГ

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-