На Запоріжжі зареєстрували нові випадки кору

На Запоріжжі зареєстрували нові випадки кору

Укрінформ
На Запоріжжі у трьох районах та обласному центрі  зареєстровано нові випадки кору.

Про це з посиланням на інформацію Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА.

"За інформацією Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України, за останній тиждень випадки кору зареєстровано у м. Запоріжжі – шість, Василівському – п’ять, Оріхівському – три, Запорізькому районі – один", - йдеться у повідомленні.

Обмежувальні заходи щодо заборони відвідування навчальних закладів не запроваджувались.

З початку року в Запорізькій області зареєстровано 173 випадки кору: 73 - в Запоріжжі, 72 – Василівському районі, 12 – у Оріхівському, по чотири – у Приморському та Запорізькому районах, три – у Пологівському районі, два – у Приазовському та по одному у м. Бердянськ, Вільнянському та Кам’янсько-Дніпровському районах.

З початку року на Запоріжжі з діагнозом кір  госпіталізовано 56% захворілих: 97 із 173 осіб.

Читайте також: За тиждень на кір захворіли 684 особи

Показник захворюваності на кір з початку 2018 року склав 9,8 на 100 тисяч, зокрема серед дорослих - 6,9 на 100 тисяч (102 випадки), серед дітей – 24,5 на 100 тисяч (71 випадок). Максимальна інтенсивність розповсюдження епідпроцесу кору серед дітей зареєстрована у віковій групі до одного року – показник 62 (9 випадків), 1-4 роки – показник 38,7 (27 випадків), 5-9 років – показник 31,8 (28 випадків).

Як повідомляв Укрінформ, епідемічний підйом захворюваності на кір почався в Запорізькій області у жовтні 2017 року. За весь 2017 рік в області було зареєстровано 202 випадки захворюваності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-