Суд залишив за гратами засудженого в 1995-му до розстрілу за жорстоке вбивство

Суд залишив за гратами засудженого в 1995-му до розстрілу за жорстоке вбивство

Укрінформ
Івано-Франківський міськсуд відмовив у звільненні від покарання чоловіка, який 22 роки тому був засуджений до розстрілу за вбивство родини глухонімих з дітьми і якому це покарання було замінене на довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Івано-Франківського міського суду. 

«Івано-Франківський міський суд розглянув у відкритому засіданні клопотання засудженого іванофранківця 1977 року народження, який звернувся до суду із проханням про звільнення від відбування покарання, призначеного вироком Івано-Франківського обласного суду від 12 грудня 1995 року. Івано-Франківським обласним судом вказану особу було визнано винним у вбивстві родини глухонімих та двох їхніх малолітніх дітей і засуджено до смертної кари — розстрілу із конфіскацією майна. У 2000 році вказане покарання йому було замінено на довічне покарання у вигляді позбавлення волі. Заслухавши сторони, дослідивши матеріали провадження та кримінальної справи Івано-Франківський міський суд постановив у клопотанні засудженого про звільнення від позбавлення волі відмовити», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Як зазначають, своє клопотання засуджений мотивував тим, що максимальний строк позбавлення волі у випадку заміни смертної кари визначено 20 роками, а він відбуває покарання уже понад 22 роки. Прохання засудженого просив підтримати і його захисник.

Читайте також: Амосову знову відсторонили від обов'язків ректора університету Богомольця

Як повідомили кореспонденту Укрінформу в прес-службі Івано-Франківського міськсуду, підсудний відбуватиме покарання довічно, оскільки смертну кару йому замінили на довічне ув’язнення, яке не передбачає полегшення покарання у вигляді обмеженням волі на 20 років.

Відомо, що йдеться про Михайла Кузнєцова, який після закінчення школи в Івано-Франківську навчався в училищі, де перепродував наркотики, які йому передавали з Донецька. В 1995 році його разом зі спільниками затримали за вбивство родини наркоторговців з дітьми. Тоді Михайла засудили до розстрілу. Перші десять років він відсидів в Івано-Франківському слідчому ізоляторі, п’ять із них — в камері-одиночці. З 2005-го року він відбуває покарання в Сокальській виправній колонії N47 на Львівщині.

Його спільник у справі вбивства родини глухонімих помер у тюрмі. Кузнєцов за гратами почав писати вірші й передавати їх матері на волю. У 2003-му Марія Кузнєцова видала збірку сина  «Загублені сліди».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-