Смерть на полюванні: прокуратура Сумщини встановила підозрюваного

Смерть на полюванні: прокуратура Сумщини встановила підозрюваного

Укрінформ
Прокуратурою Сумської області за результатом зібраних доказів 5 березня 2018 року повідомлено про підозру 43-річному підприємцю, зі зброї якого під час полювання вбито заступника голови Лебединської РДА Івана Легкого.

Дії підозрюваного кваліфіковано як вбивство, вчинене через необережність.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

„У ході слідства встановлено, що окрім потерпілого, в полюванні брали участь іще шість мисливців під наглядом двох єгерів. Підприємець, порушуючи правила полювання та не переконавшись у відсутності людей, здійснив один постріл із власної зареєстрованої мисливської рушниці марки МР-153 12-го калібру в напрямку дикого звіра, внаслідок чого куля від його пострілу влучила в Івана Легкого, який в цей час перебував на стрілецькій лінії. Від отриманих травм посадовець помер на місці”, - розповіла Науменко.

Читайте також: Справу за обвинуваченням Крисіна у катуванні перенесли - не прийшов адвокат

Санкція інкримінованої підприємцю ч.1 ст.119 КК України (вбивство через необережність) передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як повідомляв Укрінформ, заступника голови Лебединської райдержадміністрації Івана Легкого було вбито 28 січня 2018 року близько 10-ї години під час полювання на кабана в лісових угіддях Лебединської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок, розташованих поблизу села Московський Бобрик Лебединського району Сумської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-