Черкаський ЦРМС допоможе створити стратегії розвитку ще 10 громадам

Черкаський ЦРМС допоможе створити стратегії розвитку ще 10 громадам

Децентралізація
Укрінформ
Черкаський Центр розвитку місцевого самоврядування допоможе ще 10 тергромадам створити стратегії розвитку, що дадуть ОТГ шанс стати успішними і процвітаючими.

Дводенний тренінг для громад-переможців конкурсу на створення стратегії розвитку для своєї ОТГ розпочався у понеділок в Черкасах, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

“Цьогоріч учасниками конкурсу стали 15 громад, шанс на отримання власних стратегій розвитку вибороли 10. Інші 5 громад мають можливість скористатися послугами з розробки стратегії Агенції регіонального розвитку Черкаської області”, - повідомив під час відкриття тренінгу директор Черкаського ЦРМС (створеного за підтримки Програми “U-LEAD з Європою” та Мінрегіону України) Сергій Слинько.

Під час конкурсного відбору було визначено найбільш мотивовані та найбільш готові для втілення власної стратегії розвитку громади. Оцінювалася уже виконана ОТГ робота з розробки стратегії, інституціональна спроможність громади (наявність відповідних структур, їхня кадрова забезпеченість) та рівень підготовки безпосередніх виконавців тощо. Переможцями конкурсу стали Бузівська, Іваньківська, Іркліївська, Кам’янська, Карашинська, Матусівська, Мліївська, Моринська, Ротмістрівська та Селищенська ОТГ.

Як зазначив Слинько, створювати Стратегії розвитку для громад Черкащини Центр допомагає уже другий рік поспіль. “Ми оголошуємо конкурси, що допомагають визначати найбільш мотивовані та найбільш готові для втілення власної стратегії розвитку, громади, оцінити уже виконану у ОТГ роботу із розробки стратегії тощо. Таким чином, торік було визначено 7 громад, яким було надано пріоритетну допомогу в розробці Стратегії розвитку ОТГ”, - повідомив він. 

Директор Черкаського ЦРМС підкреслив, що власна стратегія розвитку - це план успішного майбутнього громади, створений в результаті ретельного аналізу її ресурсів, потенціалу, унікальних можливостей.

Під час відкриття тренінгу заступник директора департаменту регіонального розвитку Черкаської ОДА Сергій Даниленко також наголосив на важливості розробки ОТГ власних стратегій розвитку, які допоможуть зрозуміти шляхи досягнення успіху. “Власна стратегія розвитку допомагає громаді зрозуміти увесь потенціал та правильно оцінити свої можливості, а головне – зрозуміти, яким саме шляхом громада повинна рухатися далі, аби досягти успіху”, - зазначив він. 

Читайте також: На Миколаївщині членів ОТГ навчали створювати сучасні ЦНАПи

Тренінг “Формування стратегії розвитку ОТГ. Крок перший - аналіз” ознайомить учасників із підготовкою та організацією процесу стратегічного планування, збором та аналізом даних, використанням статистичних даних для розробки стратегії, проведенням SWOT-аналізу тощо. 

Переможців конкурсу Черкаський ЦРМС також залучатиме до загальних семінарів, навчальних турів в інші регіони України та за кордон.

Фото Черкаського ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-