Програма U-LEAD витратить 30 млн євро на підтримку ЦНАПів в Україні

Програма U-LEAD витратить 30 млн євро на підтримку ЦНАПів в Україні

Децентралізація
Укрінформ
Програма “U-LEAD з Європою” розпочала перший раунд відбору учасників Фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення. 

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Програми U-LEAD. 

“Бюджет напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми “U-LEAD з Європою” у 2016-2020 рр. складає біля 30 мільйонів євро. Фаза впровадження триватиме до 2020 року і передбачає підтримку створення та модернізації до 600 ЦНАП включно зі створенням інформаційно-комунікаційної інфраструктури ЦНАП, з метою надання якісних та доступних адмінпослуг для населення”, - йдеться у повідомленні. 

Пріоритетним завданням Програми залишається підтримка створення ЦНАП в ОТГ та в громадах, які перебувають у процесі об’єднання. Долучитися до участі можуть й територіальні громади сіл, селищ та міст з кількістю мешканців від 5 до 50 тисяч. Також є опція спільної заявки. 

Фаза Впровадження реалізовується протягом чотирьох раундів, в рамках кожного Програма співпрацюватиме приблизно з 150 громадами. У першому раунді можуть брати участь представники органів місцевого самоврядування з 22 областей України.

Всі раунди передбачають: інституційну підтримку ЦНАП: налагодження інституційного функціонування ЦНАП, навчання персоналу, інформування та залучення мешканців; матеріальну підтримку: забезпечення меблями, офісною технікою, програмним забезпеченням, розробка нового дизайну/зонування ЦНАП; а також спеціальні види допомоги, що включають налаштування електронної системи керування чергою та мобільний ЦНАП.

Віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко висловив вдячність європейським партнерам і Програмі “U-LEAD з Європою” за системну допомогу й підтримку у впровадженні реформ. “ЦНАП – це новий формат комунікації влади і суспільства. Це – обличчя держави у її спілкуванні із громадянами. Ця комунікація має бути зручною, комфортною і не створювати бар’єри. Це – крок до європейського суспільства в Україні. Він є одним із принципових результатів децентралізації, який сьогодні відчутний у громадах. Розбудова мережі ЦНАПів в Україні – секторальний вимір реформи і одне з пріоритетних завдань. Децентралізація – це нова якість надання послуг, зокрема адміністративних”, - заявив він у коментарі з нагоди відбору учасників Фази Впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми U-LEAD.

Посол Швеції в Україні Мартін Хагстрьом висловив переконання, що Програма принесе покращення якості надання адмінпослуг. “Я радий, що тисячі українських громадян вже мають доступ до 21 сучасного ЦНАП, які створені за підтримки Програми “U-LEAD з Європою”, і я впевнений, що ще багато українців отримають користь від цієї Програми тепер, коли “U-LEAD з Європою” помножить свою діяльність в рамках Фази впровадження у 2018-2020 роках”, - сказав  він.

Детально ознайомитися з умовами участі та подати заявку можна на сайті. Термін подачі заявок для участі в першому раунді - 31 березня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-