У Харківському художньому музеї з'явився відеогід для тих, хто не чує

У Харківському художньому музеї з'явився відеогід для тих, хто не чує

Укрінформ
Відеогід для тих, хто не чує, з'явився у Харківському художньому музеї.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла директор музею, заслужений працівник культури України Валентина Мизгіна.

"Відтепер шанувальники прекрасного, які страждають на розлади слуху, можуть не тільки помилуватися чудовими творами мистецтва з колекції музею, а й отримати про них пізнавальну інформацію від відеогіду, де використовується мова жестів", - зазначила Мизгіна.

За її словами, екскурсію по залах проводить екскурсовод музею: "На мову жестів текст перекладає професійний перекладач".

"Отримати доступ до відеогіду нескладно. Відвідувачу музею досить попередньо залишити заявку, щоб, прийшовши до музею, отримати планшет з відео-екскурсією", - додала директор музею.

За її словами, матеріали відеогіду можна також самостійно завантажити з інтернету або переглянути їх у режимі онлайн на сайті музею.

Читайте також: У дніпровський музей привезли соту кам'яну бабу

Як повідомляв раніше Укрінформ, у 25 залах Харківського художнього музею експонуються твори дореволюційного мистецтва, мистецтва радянського періоду, західноєвропейського мистецтва і декоративно-прикладного мистецтва XVI-XX століть. Фонд музею перевищує 25 тисяч одиниць зберігання: живопис, графіка, скульптура, декоративно-прикладне мистецтво. У колекції представлені роботи видатних живописців: Рєпіна (в тому числі, його знамените полотно "Запорожці пишуть листа турецькому султану", передане харківському музею з Державної Третьяковської галереї в 1932 році), Брюллова, Айвазовського, Шишкіна, Сурікова, Боровиковського, Левицького, Семирадського, Борисова-Мусатова, Васильковського... Є тут і оригінальні роботи Тараса Шевченка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-