Одесити стали учасниками

Одесити стали учасниками "батлу голубців"

Фото
Укрінформ
Сотні жителів Одеси та області, що побували у суботу на святковому ярмарку, стали учасниками гастрономічного "батлу голубців".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З українськими голубцями спроможні конкурувати хіба що наші вареники. Технологія приготування наших голубців нескладна: беремо рис, гречку, цибулю моркву натерту і все смажимо. Додаємо ось такого фаршу, після цього треба загорнути у листки капусти і виходять ось такі смачнющі голубці", - розповідає одна з господинь - учасниць батлу від колективу "Витоки" із села Загнітків Кодимського району Людмила Купер.

"А наші виноградні сарме ще смачніші. Треба побувати у нас на болгарській кухні, щоб навчитися готувати сарме", - говорить інша  учасниця батлу від колективу кухарів "Гердан" - болгарка Валентина Камбур із села Виноградівка Арцизького району.

 За сусідніми столами - молдавські учасники батлу голубців, де господарює Наталя Кічева із села Нова Покровка Ізмаїльського району, яка вважає, що "немає смачніших голубців, аніж сармале", які вона готує зі своїми односельцями.

Усі учасниці батлу голубців одягнені в національні костюми, команду-переможницю визначать учасники свята: до якого столу з голубцями збереться більша черга бажаючих їх скуштувати. Велику порцію голубців можна придбати за 30 гривень. Найшвидше порожніли казани з Кодимщини, бо все ж таки Одеса - не Арциз чи Ізмаїл, більше всього зібралось на площі любителів українських голубців.

Читайте також: Вуличні вистави та духові оркестри: Одещина відзначає 86-річчя

"Перемогу здобуде та із команд, якій  учасники свята зроблять найбільше замовлень - підтримають фінансово", - зауважила напередодні директор Управління культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОДА Олена Олійник.

За підсумками одеського батлу голубців переможницею стала команда кухарів із Кодимщини, очоблювана Людмилою Купер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-