На Прикарпатті бюджетникам не вистачає майже 500 млн грн на зарплати

На Прикарпатті бюджетникам не вистачає майже 500 млн грн на зарплати

Укрінформ
Івано-Франківська обласна рада просить уряд скерувати з держбюджету майже на 500 млн грн для своєчасної виплати зарплат працівникам бюджетних установ. В області складається напружена ситуація.

Про це йдеться у зверненні депутатів Івано-Франківської облради до уряду, Міністерства фінансів та Верховної Ради України, ухваленому на сесії.

«Ми, депутати обласної ради, звертаємось до вас щодо напруженої ситуації із забезпеченістю видатками на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ області. На такий стан впливає ряд факторів, а саме: незабезпеченість бюджетними призначеннями на оплату праці працівникам бюджетної сфери до кінця цього року в сумі 485,2 млн грн, в тому числі по установах, які фінансуються за рахунок коштів медичної субвенції з держбюджету – 220 млн грн», - йдеться у зверненні депутатів Прикарпаття.

За їхньою інформацією, з лютого проблеми з виплатою зарплати в бюджетних установах  зафіксовані у Верховинському, Косівському, Надвірнянському, Рожнятівському та Тлумацькому районах. Також, ситуацією стурбовані і в новостворених ОТГ, зазначають обранці. Особливо в тих, де вибори відбулись наприкінці 2017 року.

Читайте також: Рева назвав умови виплати боргу пенсіонерам з окупованих територій

Водночас, облрада рекомендує головам ОТГ, райрадам та мерам прикарпатських міст скерувати вільні залишки коштів загального фонду та кошти від перевиконання дохідної частини місцевих бюджетів на виплату зарплати працівникам бюджетних установ, аби не допустити заборгованості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-