На Харківщині оголошені

На Харківщині оголошені "газові" канікули до 7 березня

Укрінформ
Всі освітні заклади Харківщини будуть закриті з 3 по 7 березня.

Про це сказав журналістам заступник голови Харківської ОДА Євген Шахненко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі заклади освіти Харківської області - дитячі садки, школи, виші - будуть закриті з 3 по 7 березня. Заходи економії вводяться за рішенням кризового комітету при Міненерго. Спостерігається дефіцит газу, який є до кінця опалювального сезону. Навчальні заклади на цей період будуть працювати в режимі канікул. Ми обмежимо подачу теплоносіїв у ці будівлі і, відповідно, будемо економити газовий ресурс", - зазначив Шахненко.

Читайте також: Миколаївщина буде економити газ за рахунок заводів, а не шкіл

За його словами, в цілях економії блакитного палива роботу ТЕЦ-5 на п'ять днів переведуть з газу на мазут: "Система переходу на інший вид палива технічно відпрацьована ще в жовтні 2017 року. Запас мазуту - на 10-12 днів. Ми впевнені, що процес пройде безболісно".

"Переходять на режим економії і райони області. Зміївська ТЕС, яка виробляє електроенергію для Харківської, Полтавської та Сумської областей, забезпечена запасами вугілля - 124 тисячі тонн - до кінця опалювального сезону", - додав Шахненко.

Що стосується міста Харкова, то, розповіла директор Департаменту освіти Ольга Деменко, освітні заклади - школи та ПТУ - будуть закриті з 3 по 11 березня: "У цей період освітній процес буде проводитися дистанційно. Заняття відновляться 12 березня - після вихідних днів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-