В Ужгороді збудують нові квартали для закарпатських ромів

В Ужгороді збудують нові квартали для закарпатських ромів

Укрінформ
В Ужгороді будуватимуть нові квартали для закарпатських ромів. 

Це перше місто  для впровадження такої практики, адже тут вже є 4 ромські поселення, які стихійно розростаються, повідомляє прес-служба Ужгородської міськради.  

Програма із будівництва впроваджується  згідно плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромів до 2020 року, розробленому Камбіном

«Перше виїзне засідання постійної робочої підгрупи з питань житлового забезпечення  при Міжвідомчій робочій групі з питань виконання плану заходів щодо реалізації Стратегії  відбулося в Ужгороді. Перед спеціалістами стояло завдання знайти вільні території біля тих локацій, де проживають роми і де могли б розмістити житлові об’єкти, які можуть бути збудовані за фінансування Мінрегіонбуду або якихось інших джерел. Детальним планом передбачено межі території, на яких можливе розміщення житла, після чого стоятиме питання надання земельних ділянок, і лише тоді можна приступати до реалізації проекту, який, скоріш за все, буде пілотним в Україні. Ужгород для цього обрали тому, що саме тут найбільша кількість місць компактного проживання ромів»,  - йдеться  в повідомленні.

Заступник міського голови Ігор Фартушок пояснив, що в Ужгороді є місця, де компактно проживають роми. В останні роки несанкціоновані поселення розростаються, є і самозахоплення територій, тому "питання узаконення житла, де це можливо, стоїть дуже гостро».  

Читайте також: Мінрегіон: Закарпаття - єдина область, де досі немає плану створення нових ОТГ

За словами головного архітектора міста Олега Боршовського, відповідно до розпорядження мера Ужгорода була створена робоча група щодо вирішення житлових питань ромського населення Ужгорода, вже проаналізували 4 місця проживання ромів. 

Заступник міського голови Василь Гомонай, який також очолює робочу групу із житлових питань при мерії, відзначив, що члени робочої групи обстежили всі місця компактного проживання ромів в Ужгороді. За підтримки депутатів на сесію було винесене питання про розробку детальних планів. В місті обіцяють підтримати всі позитивні ініціативи від профільних підрозділів на загальнодержавному рівні, щоб роми були захищені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-