Німеччина передала обладнання 22 реабілітаційним закладам трьох областей

Німеччина передала обладнання 22 реабілітаційним закладам трьох областей

Децентралізація
Укрінформ
За дорученням уряду Німеччини компанія Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH передала медичне обладнання 22 реабілітаційним закладам медичного та соціального спрямування Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі компанії GIZ.

"Ми раді надати медичним закладам нове оснащенням та сприяти підвищенню рівня медичних послуг. Ми переконані, що нове обладнання допоможе створити більш комфортні умови перебування для пацієнтів та прискорить реабілітацію", – зазначив директор проекту "Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості ВПО" Майк Маттес під час прес-конференції у приміщенні Панасівського геріатричного пансіонату на Дніпропетровщині.

Нові медичні інструменти, меблі, спортивне обладнання та засоби загального медичного догляду були доставлені в рамках проектів "Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб" і "Психологічна підтримка та робота з конфліктами" за підтримки обласних державних адміністрацій.

Як зазначили в компанії, наразі у Дніпропетровській, Запорізький та Харківській областях існує надзвичайна потреба в покращенні якості надання медичних та реабілітаційних послуг через збільшену кількість переселенців зі сходу України.

Для кожного з центрів сучасне обладнання – це крок вперед у наданні якісної медичної терапії для пацієнтів. Так, серед іншого, заклади отримали нові інгалятори, які дозволяють людині швидко отримати ліки в незалежності від техніки дихання; апарати для стимуляції м’язів і нервів, які прискорюють кровотік до ділянок тіла, та функціональні ліжка, що забезпечують комфортне та зручне перебування для пацієнтів, а для медичного персоналу – значно полегшують процес догляду за хворими. Окрім медичного обладнання, заклади також отримали санітарне та кухонне приладдя, були оснащені сенсорні кімнати.

"У нашому закладі щорічно обслуговується більше 200 пацієнтів, і кожен з них, так само як і кожен лікар, бажає одного – швидкого одужання. Саме тому ми дуже вдячні Німеччині за нове обладнання, завдяки якому ми зможемо більш ефективно надавати медичні послуги нашим пацієнтам", – сказав в.о. директора Панасівського геріатричного пансіонату Сергій Земляний.

Крім того, компанія GIZ провела серію тренінгів з використання спортивного обладнання та сенсорних кімнат, а також з навчання спеціалістів паліативної медицини для 100 медичних працівників Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування,  нергоефективність, сталий економічний розвиток.

Крім того, німецька співпраця охоплює запобігання ВІЛ/СНІДу, а також подолання кризової ситуації на сході країни. При цьому особлива увага приділяється підтримці українських громад, що прийняли внутрішньо переміщених осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-