Синютка про скандал з оприлюдненням списків

Синютка про скандал з оприлюдненням списків "ухилянтів": Є інший бік медалі

Укрінформ
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка підкреслив, що суспільство не повинно бути толерантним по відношенню до тих, хто ухиляється від служби  в армії.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення суду щодо військового комісара, який оприлюднив список осіб, що ухиляються від військової служби.

«Ситуація з призовом зовсім неоднозначна, багато молодих людей банально переховуються від служби в армії. Чи правильно, чи не правильно зробив військовий комісар, коли оприлюднив списки ухилянтів? Переконаний, що суспільство не повинно толерувати тих людей, які відмовляються служити в армії. Не ставлю під сумнів рішення суду, але ця справа має ще інший бік медалі», - зазначив Сиютка.

За його словами, кожен з нас повинен усвідомлювати, завдяки кому ми тут маємо можливість для розвитку держави і розбудови добробуту кожного мешканця Львівщини. Чим менше буде ухилянтів, тим швидшою буде наша перемога.

Як повідомлялося, військового комісара Львівського обласного військового комісаріату оперативного командування «Захід» Олександра Тіщенка Личаківський районний суд Львова  визнав винним у розголошенні персональних даних осіб, які ухилялися від призову та оштрафував його в розмірі 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 5100 гривень.

Позов до суду подало регіональне представництво уповноваженого з прав людини у Львівській області.

Читайте також: Львівський військкомат пояснив ситуацію з оприлюдненням списків призовників

У листопаді на Facebook-сторінці Львівського обласного військового комісаріату оприлюднили імена 15-ти тисяч людей, які ухиляються від строкової служби. Згодом через масові скарги призовників сторінку військкомату заблокували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-