На Донеччині для представників ОТГ пройшов тренінг

На Донеччині для представників ОТГ пройшов тренінг "Комунікативна громада"

Децентралізація
Укрінформ
Представники місцевої та районної влади Донецької області у Краматорську навчалися доносити до людей важливу інформацію про свою роботу за допомогою різних механізмів.

Організатором тренінгу «Комунікативна громада», який пройшов 28 лютого, виступив Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, повідомляє Укрінформ.

«Ефективна комунікація між владою та громадою надважлива на сьогодні, - зазначив директор Донецького ЦРМС Артем Вівдич. - Наша команда розробила річний навчальний курс для представників прес-служб, відділів внутрішньої політики, секретарів рад, керівників громад з метою навчити різним рівням комунікації, працювати з текстом, візитівкою громади, презентацією перед інвестором».

Запрошеним на практичний семінар тренером став Іван Омелян, координатор Реанімаційного Пакету реформ. Під час навчання обговорювали, чому комунікація має бути багатоканальною та які інструменти варто використовувати для цього, дискутували про важливість застосування соціальних мереж та можливість залучення інтернет-користувачів до розвитку громади.

«Той фахівець, який відповідає за розміщення новин чи повідомлень влади, має бути багатофункціональним. Треба вміти створювати різний контент, обов'язково працювати з картинками за допомогою програм, ефективно шукати в мережі Інтернет та вміти приваблювати увагу аудиторії до результатів своєї роботи», - зазначив Омелян.

На думку тренера, чим скоріше влада почне спілкуватися з громадою не там, де зручно посадовцям, а там, де частіше бувають люди, тим швидше вибудується стійка комунікація й обидві сторони швидше знайдуть порозуміння між собою. Новий досвід комунікації з використанням усіх можливих інструментів важливий для розбудови спроможної громади, а прозорість та підзвітність неймовірно ціниться на всіх рівнях, починаючи з середини громади та закінчуючи донорами чи інвесторами.

Серед учасників навчального семінару були представники Шахівської об’єднаної громади, зокрема, секретар Шахівської ОТГ Людмила Омельченко, яка разом з колегою веде офіційний сайт та сторінку громади в Facebook. Набуті під час тренінгу знання дозволили узагальнити свій і чужий досвід та зрозуміти, як правильно вибудовувати комунікацію з мешканцями ОТГ. Так, у апарат громади вже налаштовані брати спеціаліста, який буде фахово займатися питаннями комунікації.

Читайте також: На Полтавщині старости вивчали досвід найбільшої сільської ОТГ в Україні

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-