Мер Дніпра пропонує заступниці піти: Не терпітиму хамство в соцмережах

Мер Дніпра пропонує заступниці піти: Не терпітиму хамство в соцмережах

Укрінформ
Міський голова Дніпра Борис Філатов запропонував своїй заступниці Світлані Єпіфанцевій залишити посаду.

Про рішення, якому передували мовний скандал і порушення етики держслужбовця, очільник міста повідомив 28 лютого на своїй сторінці у Facebook.

«Повідомляю, що заступниці міського голови Світлані Володимирівні Єпіфанцевій запропоновано звільнитися за висловлювання щодо статусу державної мови та порушення етики державного службовця. Останнім часом пані Єпіфанцева систематично дозволяла собі неоднозначні публічні висловлювання, чим викликала справедливе суспільне обурення», – написав Філатов.

Мер Дніпра також додав, що для державних службовців міськради не існує жодного імунітету.

«Якщо хтось досі вважає, що я й надалі терпітиму ваше ледарювання, хамство, пиятику й дурощі в соцмережах, то він серйозно помиляється. Жодні політичні домовленості, заслуги минулого чи особисті симпатії не стануть для вас індульгенцією від звільнення. Ніякого імунітету. Ні для кого. І нехай ця історія буде наукою для інших державних службовців мерії», – наголосив очільник міста.

Читайте також: Мер Дніпропетровська взяв у заступниці голову Опоблоку

Причиною цього рішення стали провокаційні висловлювання заступниці міського голови Дніпра про статус державної мови в Україні та її поведінка у соціальних мережах.

Зокрема, Єпіфанцева розмістила пост у Facebook, який потім прибрала, де говорила, що кінотеатри у Дніпрі закриваються через те, що там вимагають показувати фільми лише дублювані українською мовою, а глядачі, мовляв, через це не ходять на сеаси. На її думку, українська мова заважає дніпрянам ходити до театрів та в кіно.

Вранці у середу, 28 лютого, Єпифанцева повідомила, що її не пускають до кабінету. «О 8 ранку подзвонили, щоб не приходила на апаратне, о 8:50, щоб негайно поставила службову машину в гараж, інакше викличуть поліцію, а о 8:55 секретар не зміг потрапити на робоче місце, тому що вночі поміняли всі замки в моєму кабінеті», - написала заступник мера.

У міськраді Дніпра Світлана Єпіфанцева почала працювати трохи більше двох років тому. Політрада партії Опозиційний блок виключила з партії депутата Дніпроровської міськради Світлану Єпіфанцеву після того, як вона зайняла посаду заступника мера Дніпра. Проте Єпіфанцева наголошувала, що попри це вона не змінила своїх політичних переконань. У міськраді вона відповідала за соціальну й гуманітарну політику.

Раніше вона вже отримувала від міського голови Бориса Філатова попередження і «заборону» по-хамськи вести діалог з городянами у соціальній мережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-