В Сумах у супермаркет закинули “коктейль Молотова” та гранати

В Сумах у супермаркет закинули “коктейль Молотова” та гранати

Укрінформ
У Сумах близько 4-ї години ранку 28 лютого в одному з магазинів невідомі пошкодили вітрину та закинули в приміщення вибухнебезпечний предмет.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації головного управління Нацполіції у Сумській області Ельвіра Біганова.

„Коли в магазині спрацювала сигналізація, на виклик прибув наряд управління поліції охорони, котрий виявив розбиту вітрину торгівельного закладу. Всередині приміщення правоохоронці та представники торгівельного закладу виявили сліди, характерні для вибуху. Постраждалих немає, пожежі також не було”, - зазначила Біганова.

За її інформацією, на місці події працює слідчо-оперативна група, кінологічна та вибухотехнічні служби. Проводиться огляд місця події, відпрацьовуються всі можливі версії того, що сталося.

Як деталізувала кореспондентові Укрінформу прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко, подія сталася в супермаркеті на вул. Героїв Крут, 60/4.

Читайте також: Поблизу школи у Рівному знайшли бойову гранату

„Встановлено, що близько 4-ї години ранку двоє молодиків, попередньо розбивши шибку у вікні, кинули в приміщення пляшку із займистою речовиною, а потім, зірвавши чеку, закинули туди дві гранати РГД-5. Після чого в магазині спрацювала сигналізація. Вибухом пошкоджено обладнання магазину та товар. Сума збитків встановлюється”, - зазначила Науменко.

Згідно з її інформацією, для закидання займистої суміші зловмисники використали довгу палицю, на кінець якої й було прив’язано пляшку з „коктейлем Молотова”.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ст. ст. 194 ч.2 (умисне знищення чи пошкодження майна) та 263, ч.1 (незаконне поводження зі зброєю та вибуховими речовинами) КК України.

Поліція вживає заходи щодо розшуку зловмисників і звертається за допомогою до громадян, які володіють інформацією, що може допомогти слідству, з проханням звернутися у найближчий відділ поліції. Анонімність гарантується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-