Київ і Будапешт мають зрозуміти, що проти них грає третя сила – експерт

Київ і Будапешт мають зрозуміти, що проти них грає третя сила – експерт

Укрінформ
Дмитро Тужанський, політолог, експерт з угорського питання на Закарпатті, вважає, що сьогоднішній підпал офісу товариства угорців Закарпаття, це "війна" третьої сили супроти українців та угорців.

Про це він повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу

"Зараз уже справа не стільки в офісі КМКС, який атакують вже вдруге за місяць, і не в тому, чому саме цю будівлю. Не в тому справа, хто саме це зробив цього разу – чи хтось із проросійської польської організації "Фаланга", представників якої офіційно підозрюють в першому підпалі офісу ТУЗК 4 лютого, чи хтось інший. Усе це вже деталі, адже підрив офісу ТУЗК в Ужгороді цієї ночі – це лише чергова провокація, яка є ланкою повноцінної гібридної війни, яка ведеться на Закарпатті доволі давно. Ціль очевидна – дестабілізувати ситуацію в регіоні на національному грунті, нав’язати дискурс війни у мирному регіонів на самісінькому кордоні з ЄС", - сказав Тужанський.

За його словами, спочатку для цього на Закарпатті активно експлуатувалася русинська тематика. Починаючи з 2014 року – угорська.

За нинішню провокацію, за словами експерта, у першу чергу, відповідальність повинні нести силовики, які дуже слабко протидіють цій війні. Але насправді ця відповідальність лежить на плечах багатьох: українцям та угорцям нарешті треба зрозуміти, що проти них грає третя сила, яка переслідує власні інтереси й цілі, які несуть пряму загрозу не тільки українсько-угорським відносинам, а й кожній зі сторін поодинці, переконаний Тужанський. За його словами, це "війна", де українці та угорці можуть лише програти.

Читайте також: Підпал офісу угорців: польські спецслужби затримали трьох підозрюваних

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі була здійснена чергова спроба підпалу офісу Товариства культури угорців Закарпаття. Внаслідок цього будівля вигоріла зсередини. У поліції Закарпаття за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу.

На початку лютого 2018 року вже була спроба підпалу саме цього офісу товариства угорців в Ужгороді. Тоді будівля не постраждала, а в спробі підпалу запідозрили двох праворадикальних поляків, які спеціально для цього приїхали на Закарпаття.

Фото: http://www.mukachevo.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-