Справа 2 травня: розгляд апеляції відклали на два місяці

Справа 2 травня: розгляд апеляції відклали на два місяці

Укрінформ
Апеляційний суд Миколаївської області майже на 2 місяці відклав початок розгляду провадження за апеляційною скаргою прокурора щодо так званої одеської "справи 2 травня" у зв’язку з неявкою більшості підозрюваних.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Колегія суддів прийняла рішення про оголошення перерви щодо розгляду провадження за апеляційною скаргою прокурора на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18.09.2017 року у справі про масові заворушення в Одесі на Куликовому полі 2 травня 2014 року. Наступне засідання суду відбудеться 23 квітня", - сказав головуючий  суддя Микола Міняйло.

Перерву оголошено у зв’язку з тим, що до зали суду доставили лише одного підозрюваного у цій справі Сергія Долженкова. Він перебуває у Миколаївському СІЗО в зв'язку з обвинуваченнями за іншими кримінальними правопорушеннями.

У справі ж фігурує півтора десятка осіб. Адвокати частини з них надіслали до суду клопотання про надання їм можливості участі в процесі у режимі відеоконференції з Одеським апеляційним судом. Крім того, дехто з них послався на неможливість приїхати до Миколаєва з Одеси через складні погодні умови.

Оскільки не всі учасники процесу висловили свою точку зору на можливість проведення засідання у режимі відеоконференції, суд оголосив перерву, щоб з'ясувати їх думку.

Читайте також: Справа 2 травня: папери на одного з організаторів вже у суді

Як уже повідомляв Укрінформ, кримінальне провадження з апеляційною скаргою прокуратури Одеської області на виправдувальний вирок відносно низки осіб, надійшло з Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ до Апеляційного суду Миколаївської області. За версією сторони обвинувачення, 2 травня 2014 року на Куликовому полі в м. Одесі вони підбурили групу осіб до участі у масових заворушеннях та зорганізували їх (так звана "справа 2 травня").

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-