Угорці Закарпаття і Москаль зробили спільну заяву

Угорці Закарпаття і Москаль зробили спільну заяву

Укрінформ
У Закарпатській облдержадміністрації  та Товаристві угорської культури "Закарпаття"  зробили спільну заяву  у зв’язку з підпалом офісу «ТУКЗ» в Ужгороді. Йдеться про те, що це очевидна провокація на багатонаціональному грунті – але вона не спрацювала, а навпаки, гуртує українців та угорців.

Про це зазначається на офіційному сайті голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

«У ніч на вівторок 27 лютого на Православній набережній в Ужгороді не встановлені поки що злочинці підпалили офіс Товариства угорської культури  "Закарпаття" (ТУКЗ). Уже точно відомо, що це був підпал, а не самозаймання. У зв’язку з цим Закарпатська облдержадміністрація і Товариство офіційно заявляють, що ці провокації не мали й не матимуть жодного успіху, вони тільки згуртовують українців і угорців, а також представників інших національностей, які проживають на Закарпатті... Українці відстоюють право представників інших національностей зберегти свою етнічну самобутність у всіх її проявах, а представники інших національностей є патріотами України і відстоюють її суверенітет ціною власних життів на Донбасі. І жодним заїжджим чи місцевим провокаторам не вдасться нас розсварити», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Москаль вважає, що два підпали офісу угорців в Ужгороді пов’язані

Водночас, керівництво області та представник ТУЗК звертаються до правоохоронних органів із закликом зробити все можливе для якнайшвидшого розкриття злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Як раніше повідомляв Укрінформ, сьогодні вночі була здійснена чергова спроба підпалу офісу Товариства культури угорців "Закарпаття".  Внаслідок цього будівля вигоріла зсередини. У поліції Закарпаття за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 ККУ, тобто умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу.

Як раніше повідомляв Укрінформ, на початку лютого вже була спроба підпалу саме цього офісу товариства угорців в Ужгороді. Тоді будівля не постраждала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-