На Дніпропетровщині презентували концепцію

На Дніпропетровщині презентували концепцію "SMART громади"

Укрінформ
У місті Кам’янське пройшов масштабний форум «Нові можливості ОТГ у 2018 році». Зустріч пройшла у форматі відкритого діалогу.

Головна мета – продемонструвати перспективи та можливості для об’єднаних територіальних громад у 2018 році, повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної ради.

«За ініціативою голови обласної ради Гліба Пригунова спільно з Дніпропетровським центром розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою/U-LEAD with Europe» була розроблена і презентована нова концепція - «SMART громада». В її рамках для кожної ОТГ буде створено спеціальний паспорт інвестиційного розвитку. Це дозволить проаналізувати сильні та слабкі сторони територій, розставити пріоритетні завдання, які потрібно реалізувати найближчим часом. А головне, це дасть змогу ефективніше залучати до проектів інвесторів. Як показує практика, громади, які адаптувалися до віянь часу та нововведень, зараз активно розвиваються – будують сучасні об’єкти, реконструюють вже існуючі та загалом підвищують рівень життя населення. Всі позитивні зміни напряму пов’язані з реформою децентралізації, запровадженою президентом Петром Порошенком – найуспішнішою реформою в Україні та зокрема на Дніпропетровщині", - йдеться в повідомленні.

Пригунов зазначив, що з моменту формування деякі громади Дніпропетровщини дійсно кардинально змінилися - беруть участь у проектах, запроваджують нові програми, ведуть міжнародне співробітництво, активно взаємодіють із обласною владою. «Зараз необхідно усім ОТГ навчитись створювати ефективні стратегії і формувати команди, щоб в них були проектні менеджери та висококваліфіковані фахівці. Вони мають вміти залучати міжнародні інвестиції і грантові кошти на реалізацію великих проектів», - наголосив голова облради.

Читайте також: Москаль і "псевдореформатори". Біла пляма на карті децентралізації

Також учасники форуму обговорили процеси підвищення якості медичних, соціальних, адміністративних послуг та освіти, гострі земельні питання. Щодо останнього, голова обласної ради Пригунов запевнив, що вже наступного тижня представники ОТГ зможуть зустрітися з усіма спеціалізованими службами задля скорішого вирішення земельних питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-