На Тернопільщині священик організував богослужіння в Instagram

На Тернопільщині священик організував богослужіння в Instagram

Укрінформ
Священик зі Скали-Подільської, що на Тернопільщині, щонеділі та у святкові дні організовує богослужіння у соцмережі, зокрема, в Instagram.

Про це повідомляє "5 канал".

Отець Василь Германюк із Тернопільщини активний користувач Instagram. Він створив свою сторінку для прямої трансляції богослужіння.

Священнослужитель УГКЦ започаткував таку новацію для вірян молодшого покоління, які чимало часу проводить у віртуальному світі.

"Слава Ісусу Христу, дорогі, так як я обіцяв, сьогодні між 9 і 10 годиною допоможу вам у вашій ранішній молитві. Адже сьогодні є вихідний день, ви трохи довше поспали, хтось надіюсь зараз підключиться, щоб наживо молитись, і нехай Господь благословить вас!", – веде трансляцію священник Василь Германюк.

Читайте також: Пам’ятник українському священику Ковчу з'явиться у польському Любліні

Наразі у священика - понад 600 передплатників в Instagram. Переважна більшість - молоді люди, які користуються сучасними гаджетами і мають свої сторінки у соцмережах. Водночас релігієзнавці застерігають: такі віртуальні молитви не замінять богослужіння в церкві. Але допоможуть тим, хто не може прийти до храму.

Невдовзі отець Василь планує проводити прямі трансляції не тільки коротких молитов, а й святкових літургій.

Фото: 5 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-