Аварія у Харкові: без тепла залишаються 310 будинків

Аварія у Харкові: без тепла залишаються 310 будинків

Фото
Укрінформ
Аварію на тепломережі по вулиці Шатилівській у Харкові усувають цілодобово: без тепла залишилися понад 300 об'єктів, у ближніх школах скасовано заняття.

Про це заявив журналістам перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для ліквідації аварії створено оперативний штаб, він розташовується на базі гімназії №116. Для робітників у гімназії організовано пункт обігріву, забезпечені необхідні умови роботи", - зазначив Терехов.

За його словами, в результаті аварії без опалення йі гарячої води залишаються близько 310 житлових будинків і 21 установа освіти (школи і дитячі садки). Сьогодні в навчальних установах заняття не проводитимуться.

"У ліквідації аварії задіяно всю необхідну техніку й матеріали, сформовано бригади. Всі служби розпочали виконання робіт, окремо підключили КП "Харківводоканал" на допомогу. На місці повністю відкачали воду. Робиться розкриття грунту на кількох ділянках, після чого буде проведено ревізію теплової мережі. Розраховуємо у найкоротші терміни зрозуміти, де був дефект, і розпочати усунення", - додав Терехов.

За його словами, оскільки люди залишилися без опалення й гарячої води, робота йде цілодобово.

Читайте також: У Харкові через аварію без тепла і гарячої води - 400 об'єктів

Як сказали кореспондентові Укрінформу у міськраді, мережу, на якій сталася аварія, буловведено в експлуатацію в 1982 році.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 лютого десь о 10:15 прорвало теплотрасу на вулиці Шатилівській, яка йде від ТЕЦ-5. Робиться відкачування води, виїмка грунту й підйом трубопроводу. Фахівці визначають міру ушкодження. Ремонтні роботи можуть зайняти не менше 12-ти годин.

Аварія на тепломережі по вулиці Шатилівській у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-