В Одесі затримали групу викрадачів елітних авто

В Одесі затримали групу викрадачів елітних авто

Укрінформ
В Одесі затримали членів злочинної банди, що займалося викраденням автомобілів преміум-класу з подальшим поверненням власникам за винагороду у розмірі від 5 до 10 тисяч доларів.

Про це у Facebook повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

"У листопаді минулого року Одеським управлінням ДВБ Нацполіції України було отримано оперативну інформацію щодо діяльності на території Одеси групи, яка промишляє незаконним заволодінням автомобілів. Ціль зловмисників – VIP-автівки, мета – угон з подальшим поверненням власнику за солідну суму. Вибір ОЗГ впав на BMW-X, Land Rover Range Rover, Toyota та Lexus, вартість кожного з яких понад 40-50 тисяч доларів", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронцями було встановлено причетних до злочинів, зокрема: організатор, він же водій групи – 44-річний одесит, раніше судимий за аналогічні правопорушення; виконавці – 27-29-річні мешканці Одеси.

Уточнюється, що за допомогою спецпристроїв для зняття сигналізації з автомобілів, їх відкриття та запуску (так звані "код-грабери" або "вудочки") зловмисники викрадали обраний об'єкт, відганяли на відстійник - заздалегідь орендований гараж і чекали зв'язку з власником машини.

Наголошується, що посередник через певні корумповані зв'язки у правоохоронних органах виходив на контакт із потерпілим, отримував від нього названу суму - від 5 до 10 тисяч доларів та повідомляв про це спільників. Одразу після цього авто відганялося у малолюдне місце, де його мав забрати законний господар.

Поліція задокументувала 7 таких епізодів за участю членів угруповання та ще 3 невдалі спроби угону. Три елітні авто зловмисники повернули власникам, один з яких злодії залишили за рогом будівлі одеської поліції.

Читайте також: У Броварах викрали "швидку" - поліція

"Зібравши достатньо фактів злочинної діяльності цієї групи, оперативники Одеського управління ДВБ НПУ, у взаємодії з працівниками Південно-регіонального управління ДПСУ, слідчими прокуратури Одещини та СУ ГУНП в Одеській області, затримали учасників ОЗГ. Злодії як раз виїжджали з орендованого гаражного приміщення на поцупленому позашляховику Lexus, щоб узяти за нього викуп у власника. Крім цієї автівки, під час заходів було виявлено ще 3: BMW-X 5 та два Land Rover Range Rover. Також правоохоронці знайшли різноманітне злодійське приладдя для угонів авто та два пістолети "Сталкер" з набоями, кустарно перероблені під вогнепальну зброю", - йдеться у повідомленні.

Наразі організатор та двоє виконавців затримані в порядку ст.208 КПК України та поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Уточнюється, що одеська поліція володіє інформацією щодо причетності до цієї злочинної схеми окремих посадовців місцевої поліції. Робота у цьому напрямку триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-