Влада Харкова просить Гройсмана розібратися із закордонними паспортами

Влада Харкова просить Гройсмана розібратися із закордонними паспортами

Укрінформ
Харківська міська рада звернулася до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з проханням врегулювати питання отримання паспорта громадянина України для виїзду за кордон у встановлений законом термін.

Як  повідомляє прес-центр міської ради, відповідне звернення депутати прийняли сьогодні, 21 лютого, на сесії Харківської міської ради.

"У Харкові закордонні паспорти оформлюють через центри надання послуг, для яких за кошти міського бюджету було закуплено все необхідне обладнання. Проте спостерігається значне прострочення оформлення послуги Державною міграційною службою України. Середній термін очікування закордонних паспортів становить більше трьох місяців. Порушення термінів надання адміністративних послуг пов'язано з затримкою виготовлення і доставкою документів до територіальних підрозділів ДМС. З огляду на викладене, Харківська міська рада звертається до Вас, вельмишановний Володимире Борисовичу, з проханням врегулювання питання отримання споживачами послуг паспорта громадянина України для виїзду за кордон у встановлений законом термін", - йдеться у зверненні міської ради.

Читайте також: Безвізом скористались вже 419 тисяч українців

За інформацією Державної міграційної служби України, ситуація, що склалася з термінами виготовлення паспортів для виїзду за кордон, викликана тим, що вдвічі збільшилася кількість оформлюваних документів, тоді як виробничі потужності ДП "Поліграфкомбінат "Україна" залишилися на рівні минулого року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-