Поліція визволила бізнесмена, за якого вимагали півмільйона доларів викупу

Поліція визволила бізнесмена, за якого вимагали півмільйона доларів викупу

Фото, відео
Укрінформ
Київська поліція затримала кількох людей, які викрали підприємця і вимагали за його звільнення викуп у сумі 500 тисяч доларів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва у Facebook.

"Чоловіка насильно утримували у приватному будинку в Київській області в селищі Требухів та вимагали від його родичів викуп. Під час спільної операції оперативних служб поліції, бійців КОРДу та співробітників СБУ потерпілого визволили та затримали кількох зловмисників", - йдеться в повідомленні.

За даними поліції, невідомі в масках 6 лютого напали на місцевого жителя на території оптового ринку по вулиці Марка Вовчка. Чоловіка насильно посадили в автомобіль та повезли в невідомому напрямку.

Правоохоронці, яких викликав син викраденого чоловіка, що став свідком, виявили поруч із місцем події, на сусідніх вулицях, дві спалені машини: "Опель", яким потерпілий приїхав на роботу, та "Форд", на якому втікали правопорушники.

У суботу, 17 лютого, співробітники київського карного розшуку разом із бійцями КОРДу та співробітниками СБУ провели успішну операцію із визволення заручника в Броварському районі.

"Затримано кілька фігурантів, які безпосередньо знаходилися в будинку з потерпілим. Наразі тривають усі необхідні слідчі дії, за результатами яких будуть встановлені обставини, мотиви та інші співучасники злочину", - зазначив начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко.

У свою чергу потерпілий, за даними поліції, зазначив, що зловмисники били його лише під час викрадення, а потім ставилися до нього нормально. Однак утримували чоловіка у кайданках із прикованим до ліжка ланцюгом. За його словами, викрадачі планували отримати за визволення 500 тисяч доларів США.

Крищенко також наголосив, що з початку року в столиці це вже третій випадок, коли поліцейські визволяють заручників.

На даний час у рамках кримінального провадження тривають заходи для повного розслідування і встановлення всіх фігурантів, причетних до злочину. Зловмисникам загрожує до п’ятнадцяти років позбавлення волі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-