Екс-керівника держпідприємства судитимуть за розтрату двох мільйонів

Екс-керівника держпідприємства судитимуть за розтрату двох мільйонів

Укрінформ
Київська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора – головного інженера ДП «Науково-дослідний та проектно-вишукувальний інститут транспортного будівництва «Київдіпротранс» за фактом розтрати в особливо великих розмірах. 

Про це інформує прес-служба столичної прокуратури.

 «Упродовж 2011-2012 років посадовець переказав на банківський рахунок одного з приватних товариств майже 2 млн грн за створення проектно-кошторисної документації по об’єктах інфраструктури ПАТ «Укрзалізниця». Однак, як з’ясовано слідством, фактично роботи були у повному обсязі виконані фахівцями ДП «Київдіпротранс», - йдеться у повідомленні. 

За результатами розслідування, яке проводила місцева прокуратура спільно зі слідчими фіскальної служби, посадовцю повідомлено про підозру у вчиненні особливо тяжкого корупційного злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а також за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України).

Читайте також: На Хмельниччині мати за 15 тисяч хотіла продати чотирирічного сина

 Прокурор заявив цивільний позов про відшкодування збитків, забезпечено накладення арешту на майно обвинуваченого.

Найближчим часом відбудеться підготовче судове засідання, зазначили у прокуратурі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-