У військовому ліцеї на Луганщині встановили рекорд з ліплення вареників

У військовому ліцеї на Луганщині встановили рекорд з ліплення вареників

Фото
Укрінформ
Сьогодні в Луганському обласному ліцеї-інтернаті "Кадетський корпус імені героїв "Молодої гвардії" кадети разом із керівниками області, Кремінського району, а також із запрошеними на свято артистами встановили рекорд України з масового ліплення вареників.

Про цю подію повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство культури України разом з Луганською обласної військово-цивільною адміністрацією, з керівництвом Кремінського району вирішили, що Масниця на Луганщині цього року має бути особливою, має бути масштабною, цікавою. А оскільки вареники – це символ саме Масниці, Колодія, Сиропусного тижня – вирішили встановити рекорд. Але не просто – наліпити. Майбутні офіцери роблять благородний вчинок заради наших військових. Бо вареники зварять і повезуть в місця дислокації українських захисників", - розповіла кореспондентові Укрінформу ініціатор проекту, заслужений артист України, радник міністра культури України Анжеліка Рудницька.

Читайте також: Масниця на передовій: бійцям передали 10 тисяч млинців

Вареники ліпили три команди кадетів у кухарських ковпаках різних кольорів; до них приєднались деякі керівники Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, Кремінської райдержадміністрації, Кремінської міськради, а також гості з Києва, Харкова та Сєверодонецька – відомі українські співаки та актори.

У Кремінній зліпили рекордну кількість вареників/ Михайлов Станіслав

У фіналі дійства представник Національного проекту "Книга рекордів Ураїни" Ігор Підчібій оголосив про офіційну фіксацію рекорду: три тисячі вареників з картоплею було зліплено за 31 хвилину.

Таким чином, підкреслив Підчібій, побито попередній рекорд, що був встановлений у Вінниці позаминулого року: 2507 вареників із сиром.

Усі три тисячі вареників доправили у військові частини, що дислокуються в зоні АТО, а також до військового шпиталю.

Фото: Михайлов Станіслав

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-