ВРП звільнила суддю-кривдника активістів Євромайдану

ВРП звільнила суддю-кривдника активістів Євромайдану

Укрінформ
ВРП звільнила суддю Ленінського райсуду Кропивницького Євгена Безсмолого, який без наведення мотивів ухвалював рішення про арешт учасників акцій протесту під час Революції гідності.

Про це повідомляє прес-служба органу.

«Встановлені Першою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти щодо поведінки судді Безсмолого Є.Б. свідчать про вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, що є підставою для його звільнення відповідно до пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України»,– наголосив доповідач – член ВРП Володимир Комков.

Як зазначалося, стосовно судді Безсмолого, який ухвалив рішення про накладення адміністративних стягнень на учасників акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року, була порушена дисциплінарна справа на підставі заяви прокурора Кіровоградської області Євгенія Здоренка.

Перша Дисциплінарна палата дійшла висновку, що суддя Безсмолий, користуючись дискреційними повноваженнями, що не є абсолютними і обмежені обов’язком судді дати оцінку обставинам, які пом’якшують та обтяжують відповідальність, без наведення мотивів ухваленого рішення застосував найсуворіше адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на п’ятнадцять діб.

Читайте також: ВРП позбавила мантії столичну суддю за арешти активістів Євромайдану

"Під час розгляду зазначених справ суддя порушив приписи КУпАП щодо всебічного, повного та об’єктивного з’ясування обставин кожної справи та оцінки доказів, беручи до уваги лише протоколи та рапорти працівників органів внутрішніх справ", - зазначили у ВРП.

Згідно з висновком Першої Дисциплінарної палати ВРП встановлені під час перевірки обставини свідчать, що суддя Безсмолий не дотримався присяги.

Встановлені порушення стали підставою для звільнення його з посади судді на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України, наголосили у ВРП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-