Розтрата в військовому виші: справу генерала Алімпієва передали НАБУ

Розтрата в військовому виші: справу генерала Алімпієва передали НАБУ

Укрінформ
Справу начальника Харківського національного університету Повітряних Сил ім.Кожедуба генерал-майора Андрія Алімпієва, який підозрюється в розтраті 2,4 млн грн, передано на розслідування в НАБУ.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у військовій прокуратурі Харківського гарнізону.

"Досудове розслідування справи щодо начальника військового вузу Андрія Алімпієва, підозрюваного в розтраті 2,4 млн грн, передано від військової прокуратури до Національного антикорупційного бюро", - відзначили в прокуратурі.

Читайте також: Підозрюваний у розтраті ректор військового вишу все-таки заплатив заставу

Як повідомляв раніше Укрінформ, 29 січня Апеляційний суд Харківської області скасував рішення слідчого судді Дзержинського райсуду Харкова від 15 січня про продовження Алімпієву запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки він вніс заставу в розмірі 1,5 млн грн.

17 листопада 2017 року співробітники військової прокуратури затримали генерала  Алімпієва і його заступника Ігоря Нікіфорова за підозрою в тому, що в період з 10 липня 2016 року по 23 грудня 2016 року ними був порушений закон України про здійснення державних закупівель шляхом складання додаткового договору з постачання паливно-мастильних матеріалів на користь 2 фірм: ТОВ "Татнафта-АЗС-Україна" і ТОВ "Мідас-Ойл", внаслідок чого державі завдано збитків у 2 млн 430 тисяч грн. Алімпієву оголошено про підозру згідно з ч.5 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

20 листопада 2017 року Дзержинський райсуд Харкова взяв під варту Алімпієва з можливістю внесення застави у розмірі 1,5 млн грн і Нікіфорова - із заставою в 480 тис. грн. 19 січня Алімпієв вийшов із СІЗО - за нього внесли заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-