Бюджет участі: на Полтавщині реалізують 42 проекти розвитку громад

Бюджет участі: на Полтавщині реалізують 42 проекти розвитку громад

Децентралізація
Укрінформ
На Полтавщині реалізують 42 проекти розвитку громад, які за результатами відкритого громадського голосування стали переможцями конкурсу "Бюджет участі Полтавської області".

15 лютого їх авторам вручили сертифікати на отримання коштів, які вже найближчим часом будуть спрямовані на втілення проектів в життя громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Нагородження переможців та учасників конкурсу відбулося на Першому регіональному форумі "Бюджет участі Полтавської області: здобутки та нові виклики", який пройшов в Полтавській обласній раді за участю 150 делегатів територіальних громад. Захід відбувся за підтримки Фонду Східна Європа, Фундації українсько-польської співпраці ПАУСІ та Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону.

"Сьогодні - визначний день для всіх нас, адже вперше в Україні реалізовано такий масштабний проект, який створює принципово нові сучасні взаємини між територіальними громадами і органами місцевого самоврядування", - сказав на відкритті форуму голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

За його словами, проект "Бюджет участі" - перша в Україні програма, дія якої поширилася на цілий регіон. Переможцями було визнано 42 проекти. Для їх реалізації з обласного бюджету буде виділено 2 мільйони гривень. "Наше подальше завдання - надати цьому проекту новий інноваційний поштовх і поширити його на всю Україну", - додав він.

Читайте також: Стратегія Перечинської ОТГ: за три роки - півсотні проектів на 98 мільйонів

На конкурс кращих проектів розвитку громад "Бюджет участі", який проводила обласна рада, від жителів Полтавської області в 2017 році надійшло 217 проектів. Експертна оцінка визнала, що 189 з них відповідають вимогам конкурсу і були допущені до електронного голосування. Переможцями голосування визнано 42 проекти. Це, зокрема, створення в громадах спортивних майданчиків з тренажерами, розвивально-ігрові спортивні комплекси для дітей, влаштування сонячних колекторів на в’їзді та перехрестях вулиць, де відсутні лінії електропостачання тощо.

У рамках заходу також відбулося урочисте підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво між Полтавською обласною радою та Фондом Східна Європа.

У форматі "Світового кафе" за участю провідних менеджерів та експертів пройшло обговорення помилок, напрацювання планів на майбутнє.

Програма "U-LEAD з Європою" спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

На Полтавщині реалізують 42 проекти розвитку громад / Фото: Пустовіт Сергій. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-