Депутати залишили мера Черкас без 400% премії і 100% надбавки

Депутати залишили мера Черкас без 400% премії і 100% надбавки

Укрінформ
Депутати Черкаської міськради на сесії 14 лютого не проголосували за встановлення міському голові Анатолію Бондаренку премій у розмірі 400% та надбавки у розмірі 100% від посадового окладу, попри те, що він отримував їх в минулому році.

Про це повідомляє ТРК "Вікка".

“У проекті було запропоновано встановлення 400% преміювання, надбавки у розмірі 100%, надання матеріальної допомоги та виплати допомоги по щорічній відпустці у 2018 році. У загальній сумі міський голова мав би отримувати 40 тисяч 800 гривень щомісяця. Відповідний проект підтримало лише 20 обранців, що є недостатнім для прийняття рішення”, - йдеться в сюжеті.

Це друге голосування в цьому році. Перший раз депутати залишили мера без премії 10 лютого.

Процедура мала бути суто уточнювальна, тобто, фактично обранці мали голосуванням підтвердити суми, які міський голова отримував у 2017-му. Та проект підтримало лише 16 депутатів із 22 необхідних. Відтак, цьогоріч міський голова отримуватиме лише прописану ставку, виплату за ранг держслужбовця та вислугу. Тобто близько 10 тисяч гривень. Поза тим, обранці вирішили позбавити премій і працівників виконавчого органу.

Читайте також: Геращенко хоче, аби за Черкаську міськраду взялася ТСК

До такого голосування депутатів спонукав затяжний конфлікт між ними та міським головою. Адже до кінця року депутати так і не змогли сформувати виконком, а бюджет міста затвердили з великим запізненням та під тиском громадських активістів й учасників АТО, які прийшли на сесію за запрошенням міського голови.

29 січня на сесії Черкаської міської ради депутати заявили про саморозпуск. Але, як прокоментували юристи Всеукраїнської громадської організації „Комітет виборців України”, заява щодо саморозпуску носить суто декларативний характер і не може бути реалізована через відсутність відповідної норми в законодавстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-