Меру Одеси заочно повідомили про підозру - ЗМІ

Меру Одеси заочно повідомили про підозру - ЗМІ

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро заочно повідомило про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову та чотирьом його заступникам.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

«За інформацією джерела, детективи НАБУ прийшли до міської ради Одеси і принесли п'ять повідомлень про підозру у справі про купівлю будівель заводу Краян за 185 млн грн», - йдеться у повідомленні.

Підозри планували вручити міському голові Одеси Геннадію Труханову, його заступнику Павлу Вугельману, директору департаменту комунальної власності Олексію Спектору, голові комісії міськради з питань комунальної власності Василю Шкрябаю і ще одному чиновнику мерії.

Читайте також: Таємниця “безкінечних” відпусток Труханова, або Від кого ховається мер Одеси

Оскільки всі підозрювані зараз перебувають поза межами України, то НАБУ оголосило їм підозри заочно.

«Далі буде суд, запобіжний захід. Потім розшук державний, а потім - міжнародний», - сказав у коментарі Громадському співрозмовник у керівництві правоохоронних органів.

Разом з тим, як повідомили кореспондентові Укрінформу у прес-службі НАБУ, наразі поширена у ЗМІ інформація уточнюється.

«Ця інформація зараз уточнюється. Як тільки ми матимемо уточнені дані, відразу їх оприлюднимо», - сказала прес-секретар НАБУ Світлана Оліфіра.

Як повідомлялося, НАБУ розслідує справу за фактом купівлі Одеською мерією за 185 млн грн корпусів заводу "Краян", які раніше приватне підприємство купило за 4 млн грн.

Коли мерія провела оплату за приміщення "Краяну", слідчі НАБУ добилися арешту всіх 185 мільйонів гривень на рахунках у банку "Південний".

На початку жовтня 2017 року мер Одеси Труханов був на допиті НАБУ в Києві. Наразі у цій справі він проходить у статусі свідка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-