Розбите скло та стусани: у Харкові почались громадські слухання про тарифи на воду

Розбите скло та стусани: у Харкові почались громадські слухання про тарифи на воду

Укрінформ
Зі штовханини розпочалися громадські слухання відносно намірів КП 2"Харківводоканал" підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення на 2018 рік.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Муніципальна охорона закрила вхідні двері до приміщення КП "Харківводоканал",  де проходять слухання. У відповідь активісти спробували прорватися в приміщення силою. Розбито скло в дверях. Штовханину припинили організатори зустрічі, дозволивши активістам і пресі пройти в зал. Зараз у слуханнях беруть участь до сотні осіб.

Запропоновані на 2018 рік тарифи на воду становлять 10,92 грн/кубометр, водовідведення - 5,66 грн/кубометр, тобто, зростання на 18% і 9,5%.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 грудня 2017 року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), підвищила тарифи на холодне водопостачання і водовідведення на 2018 рік у трьох областях України.

Для КП "Харківводоканал" затверджено підвищення тарифів на послугу холодного водопостачання до 10,92 грн за 1 куб. м з ПДВ (тариф планується збільшити на 18%) і на послугу водовідведення - до 5,66 грн за 1 куб. м з ПДВ (тариф планується збільшити на 9,5%).

Читайте також: У Харківобленерго попередили про віялові відключення світла

Минулого літа "Харківводоканал" уже намагався підняти тарифи. Тоді керівництво підприємства стверджувало, що вартість послуг за воду треба підвищити до 17,76 грн за 1 кубометр і за водовідведення - до 7,68 грн за кубометр.

Фото: Но

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-