На Буковині з початку року на кір захворіли понад півтисячі осіб

На Буковині з початку року на кір захворіли понад півтисячі осіб

Укрінформ
У Чернівецькій області від початку року захворіло на кір 509 осіб, з них 386 - діти. 

 Про це на апаратній нараді в Чернівецькій ОДА повідомила в.о. начальника Державної установи "Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Наталія Гопко, інформує прес-служба Чернівецької ОДА. 

"Загалом  від початку січня цього року і по сьогодні зареєстровано 509 випадків кору, з них 386 – у дітей.  За останній тиждень в Чернівецькій області захворіло кором 67 осіб, з них – 42 дітей", - зазначила вона.

За словами посадовця, за період спалаху з 1 січня 2017 по 7 лютого 2018 років у Чернівецькій області зареєстровано 799 випадків кору. Серед захворілих 622 дітей та 177 дорослих. Госпіталізовано 278 хворих, з них – 166 дітей. Серед захворілих не щеплених проти кору або таких, що отримали тільки одну дозу вакцини,  555 осіб (70 відсотків). У 27-ми хворих кором зафіксовано ускладнення. Летальних випадків від кору не зареєстровано.

Також від початку року в області було щеплено від кору 3 тис. 900 дітей за рахунок вакцини, яка залишилася з минулого року, повідомила в свою чергу директор департаменту охорони здоров’я ОДА Оксана Андрієць. Додатково в область за клопотанням Департаменту охорони здоров’я ОДА та після наказу Міністерства охорони здоров’я щодо перерозподілу надійшли вакцини з Вінницької, Чернігівської, Черкаської, Херсонської областей. Вони були розподілені по територіях, котрі не мали вакцин, або вона була в недостатній кількості. Найближчим часом очікується надходження вакцини з Харківської області - 2 тис. доз.

Читайте також: Кір на Закарпатті: карантин ввели ще в одному районі

За словами  Андрієць, сьогодні на території Буковини немає таких територій, де вакцина була б відсутня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-