Жебрівський проінспектував будівництво полігону ТПВ у Кураховому

Жебрівський проінспектував будівництво полігону ТПВ у Кураховому

Фото
Укрінформ
Голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський проінспектував будівництво другої черги полігону твердих побутових відходів у Кураховому.

Про це він повідомив у суботу на своїй сторінці у Facebook

"Продовжуються роботи з будівництва другої черги полігону твердих побутових відходів у Кураховому. У цьому переконався особисто під час сьогоднішньої робочої поїздки областю", - написав Жебрівський.

Він зазначив, що будівництво другої черги було розпочато 30 жовтня 2017 року, закінчення будівництва, за проектом, – грудень 2018 року, але підрядник обіцяє впоратися швидше.

Жебрівський проінспектував будівництво полігону ТПВ у Кураховому

Полігон ТПВ будується за новітніми технологіями – з укладанням днища котловану протифільтраційного екрану із геомембрани (геосинтетичного полімерного матеріалу); облаштуванням дренажної системи для захисту від підтоплення, а також для збору та відведення фільтрату. Крім того, створюються технічні умови для збору у майбутньому біогазу. Поруч із котлованом - сміттєсортувальна станція, яка дасть можливість переробляти до 30% сміття.

Читайте також: На полігоні відходів під Києвом стане менше токсичного фільтрату - Кличко

Цей полігон розрахований на щонайменше 22 роки роботи. Сюди звозитимуть сміття з Курахового, Вугледара, Мар’їнського, Великоновоселківського та Волноваського районів. Це дасть змогу громадам навести порядок та прибрати стихійні смітники.

Полігон ТПВ у Кураховому – один із чотирьох регіональних полігонів, які планується відкрити на Донеччині у рамках програми поводження з відходами до 2020 року. Подібні вже будуються у Краматорську та Волновасі, ще один буде у Маріуполі.

"Донеччина має стати найчистішою областю України", - запевнив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-