У Слов'янську відкрили Центр соціальної та психологічної допомоги жінкам

У Слов'янську відкрили Центр соціальної та психологічної допомоги жінкам

Укрінформ
У Слов'янську Донецької області відкрили Центр соціальної та психологічної допомоги жінкам, які постраждали від насильства або жорстокого поводження.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

«У Слов'янську відкрили Центр соціальної та психологічної допомоги жінкам, які постраждали від насильства або жорстокого поводження. Це безпечне затишне місце, де жінки зможуть отримати необхідну психологічну, соціальну та правову підтримку, просто зібратися з думками й вирішити, як жити далі», - зазначив він.

Він зазначив, що Центр розрахований на перебування одночасно 6 дорослих та 2 дітей. Жінки, які потребують допомоги, можуть там бути від тижня до місяця.

За словами Жебрівського, відкриття центру стало можливим завдяки співпраці ДонОДА, місцевих органів влади, громадських організацій та міжнародних донорів - фінансову підтримку забезпечив Європейський Союз в рамках Програми відновлення та розбудови миру ПРООН. Загальна вартість ремонтних робіт становить 1 млн 105 тисяч гривень, з них 855 тисяч 624 грн - міжнародна підтримка, решта - кошти місцевого бюджету. 

Подальша робота Центру (оплата комунпослуг, заробітна плата тощо) підтримуватиметься Фондом ООН у галузі народонаселення за фінансової допомоги уряду Великої Британії. Загальний бюджет - понад півтора мільйона гривень.

Читайте також: Жебрівський звинуватив Донецькоблгаз у саботажі та "сприянні терористам"

Центр у Слов'янську став першим на Донеччині, де послуги надаються цілодобово. На півдні області є подібний заклад, але він працює у режимі денного стаціонару. А за міжнародними стандартами, на 10 тисяч населення має бути одне місце у притулку. 

«Тож роботу з розбудови мережі таких закладів активізуємо, сподіваюся, міжнародні партнери нас у цьому підтримають», - зазначив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-