Прокуратура вимагатиме повернення державі Бузького лиману у Миколаєві

Прокуратура вимагатиме повернення державі Бузького лиману у Миколаєві

Укрінформ
Прокуратура Миколаївської області в суді вимагатиме повернення державі акваторії Бузького лиману вартістю понад 585 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

«У лютому 2018 року прокуратура області звернулась до суду з позовом про скасування рішень Миколаївської міської ради про надання в оренду та продаж земель загальною площею 92,6 га вартістю понад 585 млн грн. Зокрема, йдеться про донну поверхню водного об’єкта загальнодержавного значення – Бузького лиману», - розповіли у прокуратурі.

Там також зазначили, що Миколаївською міськрадою надано в оренду зазначені земельні ділянки товариству з обмеженою відповідальністю для обслуговування підхідного каналу та бази накопичення сільськогосподарської продукції із зерноперевантажувальним комплексом.

У подальшому, частина земельної ділянки площею 23,6 га викуплена товариством. Водночас установлено, що вказані землі також є донною поверхнею водного об’єкта загальнодержавного значення – Бузького лиману, котрий відноситься до внутрішніх морських вод України.

Таким чином, міська рада, всупереч ст. 84 Земельного Кодексу України та ст. 14 Водного кодексу України, поза межами своїх повноважень фактично розпорядилась частиною вказаного водного об’єкта, надання якого належить виключно до компетенції центральних органів виконавчої влади.

Читайте також: Голову району на Миколаївщині затримали на хабарі

Більш того, земельна ділянка площею 23,6 га взагалі є штучно створеною територією, яка взагалі не може бути передана у приватну власність.

Враховуючи викладене, прокуратура області вимагає у суді скасування рішень Миколаївської міської ради, визнання недійсними договорів оренди та купівлі-продажу земель, державного акта на право власності на землю, свідоцтв про право власності, скасування державної реєстрації.

Наразі судом відкрито провадження за позовом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-